1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK`lar birliğine Türk başkan

EPDK`lar birliğine Türk başkan

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Alparslan Bayraktar, 24 ülke EPDK'sının üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin...

EPDK`lar birliğine Türk başkan

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Alparslan Bayraktar, 24 ülke EPDK'sının üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin (ERRA) Başkanlığını üstlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun da üyesi bulunduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) Genel Kurulu 31 Mart 2014 tarihinde yapıldı.

Toplantıda, ERRA'nın yeni yönetimi de belirlendi. Genel Kurul'da ERRA Başkanlığı görevine Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Alparslan Bayraktar getirildi.

Alparslan Bayraktar, 2012 yılı Genel Kurulunda ERRA Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiş, Haziran 2013'teki Genel Kurul'da da Başkan Yardımcılığına seçilmişti.

Bayraktar, Ağustos 2013’ten bu yana ERRA Başkan Vekilliği’ni yürütüyordu. Son görev dağılımına göre Alparslan Bayraktar, ERRA'da 2016 yılında yapılacak Genel Kurul’a kadar başkanlık görevini yürütecek.

ERRA üyesi ülkeler arasında kapsamlı işbirliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus-ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan ERRA, 24 üyesi ile 4 kıta ve yaklaşık 1 milyar nüfusu içine alan bir bölgeyi kapsıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler