1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPGİS istasyonların ilan vergisi sorumluluğunu netleştirdi

EPGİS istasyonların ilan vergisi sorumluluğunu netleştirdi

Enerji Günlüğü - EPGİS, akaryakıt istasyonlarının kapalı çatı alanlarında logoyu veya firma markasını desteklemek amacıyla renkle boyanmış alanlardan...

EPGİS istasyonların ilan vergisi sorumluluğunu netleştirdi

Enerji Günlüğü - EPGİS, akaryakıt istasyonlarının kapalı çatı alanlarında logoyu veya firma markasını desteklemek amacıyla renkle boyanmış alanlardan ilan ve reklam vergisi alınmaması gerektiğini açıkladı.

Akaryakıt sektörünün önemli sorunlarından biri, bazı belediyelerin ilan ve reklam vergileri konusunda son sözü Gelir İdaresi Başkanlığı verdi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) başvurusu üzerine Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt istasyonlarında yazı ve resimlerden bağımsız olarak yalnızca renk kullanılan alanlardan İlan ve Reklam Vergisi hesaplanamayacağı, logonun (yazı ve resmin) kapladığı alan dışındaki boyalı alandan vergi alınamayacağı açıkça vurgulandı.

EPGİS’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlan ve Reklam Vergisinin hesaplanmasında, akaryakıt istasyonlarının kapalı çatı alanlarında logonun veya firma markasının yer aldığı alanın yüzölçümü dikkate alınması, markayı, logoyu desteklemek amacıyla renkle boyanmış alanlardan ise vergi alınmaması gerektir.” 

EPGİS, aksi yönde yapılacak her türlü uygulamanın başta Belediye Gelirleri Kanunun 15. maddesine ve Gelir İdaresinin görüşüne aykırılık teşkil edeceği uyarısında da bulundu. 

EPGİS üyeleri, Gelir İdaresinin bilgi notunu Sendika merkezinden temin edebiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler