1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ 8. Şeffaflık Çalıştayı gerçekleştirildi

EPİAŞ 8. Şeffaflık Çalıştayı gerçekleştirildi

EPDK Elektrik Piyasaları Daire Başkanı Deniz Daştan, 2022 yılında EPİAŞ’ın şeffaflık platformundaki veri seti sayısının 83’ten 141’e çıktığını söyledi.

EPİAŞ 8. Şeffaflık Çalıştayı gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, 8.Şeffaflık Çalıştayı enerji sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

EPİAŞ 8.Şeffaflık Çalıştayı enerji sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. 8’incisi düzenlenen EPİAŞ Şeffaflık Çalıştayı’nda değerlendirmelerde bulunan EPDK Elektrik Piyasaları Daire Başkanı Deniz Daştan, şeffaflık platformundaki verilerin 83’ten 141’e çıktığını, 4.3 milyon tıklanma sayısına ulaşılmasının ve yabancı ülkelerden de platforma giriş yapılmasının platformun ne kadar ilgi gördüğünü ortaya koyduğunu ifade etti.

2022 yılının yaşanan gelişmelerle birlikte gerçekten çok özel bir yıl dolduğunu söyledi. Olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir yılı bitirirken, gittikçe normalleşen verilere doğru bir ivme kazanıldığını ifade etti.

epias-seffaflik-calistayi.jpg

KATILIMCILARIN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ise şeffaflık platformunda yayımlanan verilerin her geçen yıl arttırıldığına dikkat çekerek, platform öncesi yapılan toplantıların hazırlık anlamında önemli olduğunu ve çalıştayın verimliliğine katkı sağladığını ifade etti. Katılımcı memnuniyeti anketinin bu sene de katılımcılara uygulandığını ve çıkan sonuçların her anlamda memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Katılımcıların eğitimlerinin online olarak devam ettiğini, birçok eğitimin youtube kanalına aktarılarak katılımcıların 7/24 hizmetine sunulduğunu ve önümüzdeki yıldan itibaren fiziksel eğitime başlayacaklarını söyledi. 

Türkoğlu, EPYS projesinin uzlaştırma modülünü canlıya aldıklarını ve diğer modüllerle birlikte, GİP 2.0 uygulamasının da 2023’te devreye alınacağını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler