1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ, 'bilgi'yi güvenceye alındı

EPİAŞ, 'bilgi'yi güvenceye alındı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), yapılan denetimlerde sistem gerekliliklerini çok kısa sürede sağlayarak, ISO/IEC...

EPİAŞ, 'bilgi'yi güvenceye alındı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), yapılan denetimlerde sistem gerekliliklerini çok kısa sürede sağlayarak, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği ve Yönetim Sistemi (BGYS) belgesini almaya hak kazandı.

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri gereği, TS ISO/IEC 27001 standardına uygun faaliyet göstermekle yükümlü tutulan EPİAŞ’ın, bilginin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini güvence altına alma hedefiyle başlattığı BGYS Projesi, 14 Aralık 2017 itibarıyla Türk Standartları Enstitüsü tarafından standartlara uygun faaliyet gösterdiğinin belgelendirilmesi suretiyle başarıyla sonuçlandı.

EPİAŞ Genel Müdürü Mustafa Kayırıcı, bilgi güvenliği konusunda yaptıkları çalışmaları belgeyle perçinlediklerini belirterek, ''Etkin, şeffaf ve güvenilir piyasa işletimi ile enerjide eşit taraflar arasında ayrım gözetmeden referans fiyat oluşumunu sağlayarak ülkemizin enerji alanındaki yatırımlarını teşvik eden bir role sahip olan EPİAŞ için bilgi güvenliğini ISO 27001 standardına uygun şekilde yönetmek, bu konumumuzu güçlendirerek sürdürmemiz için çok önemli araçlardan biridir. ISO 27001 belgesini almaktan ve bilgi güvenliği yönetim sisteminin yaklaşımlarını benimsemekten dolayı mutluluk duyuyoruz'' dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler