1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ, Enerji Borsaları Birliği’ne üye oldu

EPİAŞ, Enerji Borsaları Birliği’ne üye oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Enerji Borsaları Birliği’ne (APEX) üye oldu. EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre,...

EPİAŞ, Enerji Borsaları Birliği’ne üye oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Enerji Borsaları Birliği’ne (APEX) üye oldu. 

EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, EPİAŞ’ın 08 Eylül 2016 tarihli üyelik başvurusu, 13 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşen APEX Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı ve EPİAŞ APEX'e resmi olarak üye oldu. 

Açıklamaya göre, APEX tarafından belirlenen üyelik kriterlerinden “Elektrik ve Doğalgaz piyasaları için enerji borsası unvanında faaliyet gösteren taraf” ve “Elektrik ve Gaz ticaretine ilişkin finansal enstrümanların alım-satımını yöneten taraf” olma kriterlerini taşıyan EPİAŞ’ın 08 Eylül 2016 tarihli üyelik başvurusu, 13 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşen APEX Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı. 

APEX, küresel boyutta faaliyet gösteren, rekabetçi elektrik piyasalarını geliştirmek üzere Dünyanın önde gelen enerji borsalarının, düzenleyici otoritelerin, sistem ve piyasa operatörlerinin oluşturduğu bir birlik. 2003 yılından itibaren düzenlediği konferanslarla üyeler arasında bilgi ve deneyimlerin etkin bir şekilde paylaşımını sağlayabilmek adına oluşturulan bir platform. 

Mevcut durumda APEX’in, Dünyanın çeşitli ülkelerinden aralarında enerji borsalarının, piyasa ve sistem operatörlerinin, düzenleyici otoritelerin ve takas kuruluşlarının olduğu 47 üyesi bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler