1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ serbest tüketici portalı açılıyor

EPİAŞ serbest tüketici portalı açılıyor

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) yıl sonuna kadar hem elektrik sektörüne ilişkin serbest tüketici bilgi portalını devreye sokacak.

EPİAŞ serbest tüketici portalı açılıyor

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) yıl sonuna kadar hem elektrik sektörüne ilişkin “serbest tüketici bilgi portalı”nı hem de doğalgaz piyasasını devreye sokacak. 

EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörü Fatih Yazıtaş, 22. İstanbul Uluslararası Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuarı ve Konferansı kapsamında düzenlenen Enerji Ticareti Derneği özel oturumunda “Elektrik Piyasası Kanunu’nun 15’inci Yılında Perakende Satış Piyasası - Hedefler, Eksiklikler” başlıklı oturumda konuştu. Fatih Yazıtaş, EPİAŞ’ın elektrik piyasasının gelişimi ve derinlik kazanmasını hedefleyen geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği (DUY) değişikliği çerçevesinde serbest tüketici portalı kurulacağını kaydeden “EPİAŞ’a verilen görevlerden biri de bu. Serbest tüketici portalı kurulması gündemimizde. Tüketim, sayaç ve tedarikçi bilgilerine dair verileri burada görmek mümkün olacak. Bu portalı yıl sonuna doğru hayata geçireceğiz” dedi. 

EPİAŞ'IN KENDİ EKİBİ HAZIRLIYOR

Tüketici yönetim sisteminin hazırlıklarına, serbest tüketici limiti sıfıra düştüğünde sıkıntı yaşamamak için başladıkların kaydeden Yazıtaş, "Tamamen bizim arkadaşlarımız tarafından hazırlanan tüketici yönetim sistemi, daha kullanıcı dostu, etkin, müşteri odaklı aktif bir yönetim siteminin oluşturulmasını hedefliyor. Yakın zamanda hayata geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 

DOĞALGAZ PİYASASI AÇILIYOR

Elektrik perakende ticareti sektörü için önemli bir konunun da yeni açılacak piyasalar olduğunu kaydeden Fatih Yazıtaş “Doğalgaz piyasası bunlardan biri. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Enerji Bakanlığı ile doğalgaz piyasasının açılması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Hedef yıl sonuna doğru doğalgaz piyasasının hayata geçirilmesi” diye konuştu. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler