1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ YEK-G Piyasası Eğitimi verecek 

EPİAŞ YEK-G Piyasası Eğitimi verecek 

EPİAŞ, 27 Eylül 2022 tarihlerinde youtube kanalından çevrim içi olarak YEK-G Piyasası Eğitimi verecek. Eğitime. son başvuru tarihi 26 Eylül. 

EPİAŞ YEK-G Piyasası Eğitimi verecek 

Enerji Günlüğü – EPİAŞ, elektrik piyasasında çalışan ve piyasa konusunda temel bilgi sahibi olan katılımcılara YEK-G Piyasası Eğitimi verecek.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. tarafından düzenlenen YEK-G Piyasası Eğitimi 27 Eylül 2022 tarihlerinde Şirketin youtube kanalından çevrim içi gerçekleştirilecek. Eğitim ücretsiz olacak. Eğitim için 26 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Eğitimde ilk olarak sistemin sunumu gerçekleştirilecek. Sunumda ilk olarak YEK-G Sisteminin genel yapısından ve sistemin amaçlarından bahsedilecek. Daha sonra sistem terminolojisi ana hatlarıyla anlatılıp ihraç, itfa ve ikili anlaşma süreçleri anlatılacak. Sunum, YEK-G Belgesinin üretilmesinden itfa edilmesine kadarki yaşam döngüsünün ele alınmasıyla devam edip, Organize YEK-G Piyasasının anlatılması ile son bulacak. 

Sunumdan sonra kısa bir aradan sonra YEK-G Sistemi test ortamında uygulamalı eğitime başlanacak. Bir üretim tesisinden üretim verisinin ihraç edilmesinden, ihraç edilen YEK-G Belgesinin hesaba aktif belge olarak tanımlanıp ikili anlaşma ve itfa işlemlerine konu edilmesine kadarki süreç uygulamalı bir şekilde anlatılacak. Sistemdeki kullanıcı dostu özellikler ve menü işlevlerine de değinilecek. 

YEK-G Sisteminin anlatılmasından sonra Organize YEK-G Piyasasının anlatımına geçilecek olup, piyasa ekranındaki hususlar ayrıntılı bir şekilde anlatılacak, kontratlar, teklif işlemleri, alış-satış teklifleri, eşleşme kuralları ve öncelik kurallarına uygulamalı bir şekilde değinilecek.  Organize YEK-G Piyasasından sonra faturalama ve uzlaştırma ekranlarının anlatımına geçilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler