1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPİAŞ YK Başkanlığına yeniden Abdullah Tancan seçildi

EPİAŞ YK Başkanlığına yeniden Abdullah Tancan seçildi

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan seçildi.

EPİAŞ YK Başkanlığına yeniden Abdullah Tancan seçildi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan seçildi.

EPİAŞ genel merkezinde düzenlenen 5. Olağan Genel Kurul’da EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na oy birliğiyle yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan seçildi.

TÜRKOĞLU PİYASA GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

2019 yılına ilişkin mali konuların da görüşüldüğü 5. Olağan Genel Kurul’da EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, 2019 yılı piyasa verilerini ve bu yıla ilişkin gelir-gider öngörülerini paylaştı. Türkoğlu, bu yıl 177 milyon lira gelir elde etmeyi hedeflediklerini ve 130 milyon lira da gider beklentilerinin olduğunu belirtti.

Türkoğlu, Vadeli Elektrik Piyasası’nı 1 Aralık itibarıyla açacaklarını ve Vadeli Gaz Piyasası’nı da 2021 yılının sonuna doğru açacakları kaydetti. Türkoğlu ayrıca, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi’ne yönelik çalışmalara da başladıklarını ifade ederek, 2021 yılınının ortasında da yeşil sertifikayı da belgelendirerek vereceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler