1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ`ın Eylül`de kurulması bekleniyor

EPİAŞ`ın Eylül`de kurulması bekleniyor

Enerji Günlüğü – EPDK’nın paydaşlara gönderdiği Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.(EPİAŞ) sözleşmesinin imzalanması işlemlerinin Temmuz ayı sonunda,...

EPİAŞ`ın Eylül`de kurulması bekleniyor

Enerji Günlüğü – EPDK’nın paydaşlara gönderdiği Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.(EPİAŞ) sözleşmesinin imzalanması işlemlerinin Temmuz ayı sonunda, nihai şirket kuruluş işlemlerinin de Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(EPDK) paydaşlara gönderdiği Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.(EPİAŞ) sözleşmesinin paydaşlar tarafından Temmuz sonuna kadar imzalanması ve nihai şirket kuruluş işlemlerinin Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

EPİAŞ'ın paydaşları A, B ve C grubu olarak üçe bölünüyor. A grubu %30'la TEİAŞ'a, B grubu %30'la Borsa İstanbul'a ait olacak EPİAŞ'ın, C grubu, yani %40'ı özel sektörün olacak.

EPDK'nın C grubu için hazırladığı duyuruda, "Başvuruların alınmasının ardından uygunlukları kurum tarafından değerlendirilecek ve sermaye sınırı göz önünde bulundurularak her bir başvuru sahibinin ödemesi gereken sermaye tutarı tespit edilecektir. Başvuru sahiplerine söz konusu sermaye tutarını yatırmaları için belirli bir süre verilecektir. Bu süre sonunda ödeme yapmayan başvuru sahiplerinin payları ödeme yapan ve pay sahibi sınırını aşmayan başvuru sahiplerine ve Borsa İstanbul’a sunulacaktır. Ödeme yapan tüm başvuru sahipleri ana sözleşmenin imzalanması için davet edilecek ve ardından EPİAŞ Ticaret Sicilinde tescil edilerek faaliyetine başlayacaktır." denildi.

Bu gelişme ile EPİAŞ'ın kurulumunda son dönemece girilmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler