1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ’tan azami fiyat limiti uyarısı

EPİAŞ’tan azami fiyat limiti uyarısı

Gün Öncesi Piyasası ve Dengeleme Güç Piyasasında, tavan fiyat 20 Mayıs itibariyle 250 lira arttırıldı. EPİAŞ, teklif veren katılımcılarını güncelleme yapmaları konusunda uyardı.

EPİAŞ’tan azami fiyat limiti uyarısı

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, Gün Öncesi Piyasası ve Dengeleme Güç Piyasasında, 2.750 liraya yükselen tavan fiyat için güncelleme uyarısında bulundu. 

EPİAŞ, Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında Asgari ve Azami Fiyat Limitlerinin değişmesiyle ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda EPDK tarafından 20 Mayıs 2022 tarihi itibariyle Gün Öncesi Piyasasında ve Dengeleme Güç Piyasasında asgari fiyat limitlerinin 0 TL/MWh, azami fiyat limitlerinin ise 2.750 TL/MWh olarak uygulanacağı hatırlatıldı.

EPİAŞ, azami fiyat limitin değişmesi sebebiyle 20 Mayıs 2022 ve sonrasındaki teslim günlerine girilmiş olan tekliflerin silindiğini ve herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için teklif giren piyasa katılımcılarının ileriye dönük silinen tekliflerini yeniden girmeleri gerektiğini açıkladı. 

Açıklamaya göre, tekliflerini excel dosyasıyla yükleyen katılımcıların excel dosyasındaki azami fiyatı 20 Mayıs 2022 teslim tarihinden itibaren 2.750 TL/MWh olarak güncellemesi ve bu şekilde tekliflerini girmesi gerekiyor.

Ayrıca web servis kullanarak teklif girişi yapan katılımcıların tekliflerini kaydederken hata ile karşılaşmamaları için web servis dokümanında azami fiyatı 20 Mayıs 2022 teslim tarihinden itibaren 2.750 TL/MWh olarak güncellemeleri gerekiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler