1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ’tan kim ne kadar hisse alacak?

EPİAŞ’tan kim ne kadar hisse alacak?

Enerji Günlüğü - TOBB Enerji Meclisi Başkan Yardımcısı Alpay Ünal, kuruluş hazırlıkları süren Enerji Piyasaları İşletme AŞ’de BİST’in yüzde...

EPİAŞ’tan kim ne kadar hisse alacak?

Enerji Günlüğü - TOBB Enerji Meclisi Başkan Yardımcısı Alpay Ünal, kuruluş hazırlıkları süren Enerji Piyasaları İşletme AŞ’de BİST’in yüzde 30, yüzde 30 TEİAŞ’ın yüzde 40 da özel sektörün pay sahibi olacağını söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Başkan Yardımcısı Alpay Ünal, Enerji Piyasası İşletme A.Ş. (EPİAŞ) hakkında açıklamalarda bulundu. Ünal, “EPİAŞ’ın yapısında, yüzde 30 Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), yüzde 30 Borsa İstanbul ve yüzde 40 özel sektör katılımı olacak” dedi. Ünal, organize toptan elektrik piyasalarının işletilmesi, piyasalarda gerçekleştirilen faaliyetlerin Mali uzlaştırma işlemleri ve diğer Mali işlemleri içeren Enerji Borsası ve EPİAŞ’ın Ekim ayı itibariyle kurulmasının hedeflendiğini bildirdi.

EPİAŞ’IN 1 EKİM’DE KURULMASI HEDEFLENEN

EPİAŞ’ın, eşit katılımcı yapıda planlandığını belirten Ünal, “EPİAŞ’ın yapısında, yüzde 30 TEİAŞ, yüzde 30 Borsa İstanbul ve yüzde 40 özel sektör katılımı olacak. 1 Ekim’de kurulması hedeflenen EPİAŞ’ın, sektör açısından bir devrim olmasını bekliyoruz ve sektörün şeffaflaşmasına ve serbestleşmesine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Ünal, EPİAŞ’ın başlangıç sermayesinin 40 milyon Dolar olacağını, iştirakler arasında eşitliği korumak amacıyla EPİAŞ bünyesinde yer alacak her bir özel sektör katılımcı payının da yüzde 2’yi geçmemesinin sağlanacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler