1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ’tan Ukrayna enerji paydaşlarına eğitim

EPİAŞ’tan Ukrayna enerji paydaşlarına eğitim

EPİAŞ, enerji sektöründeki deneyimlerini düzenlenen bir eğitimle Ukrayna Enerji Piyasası  İşletmecisi çalışanlarına aktardı.

EPİAŞ’tan Ukrayna enerji paydaşlarına eğitim

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, enerji sektöründeki deneyimlerini düzenlenen bir eğitimle Ukrayna Enerji Piyasası  İşletmecisi çalışanlarına aktardı.

EPİAŞ tarafından Ukrayna Enerji Bakanlığı, Ulusal Enerji Düzenleme Kurumu (NEURC), Ukrayna Enerji Piyasası  İşletmecisi çalışanlarına Enerji piyasası kapasitesinin iyileştirilmesi ve EPİAŞ’ın deneyimlerini içeren “Elektrik Piyasası İşlemleri ve Gelişmeleri: GÖP/GİP, Uzlaştırma ve Takas” eğitimi verildi.

Eğitimde EPİAŞ tarafından işletilen Gün Öncesi Piyasası ve Gün İçi Piyasası’nın işleyişi, uzlaştırma işlemleri, Gün Öncesi ve Gün İçi Piyasalarında takas işlemleri ve teminat yöntemleri hakkında sunumlar EPİAŞ uzmanları tarafından yapıldı. Yoğun ilginin olduğu eğitimlere önümüzdeki aylarda devam edilecek.

“2 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİMLER OLDU”

Çevrim içi gerçekleşen eğitim öncesi konuşma yapan EPİAŞ Strateji Geliştirme Direktör Vekili Avni Çebi, geniş katılımlı gerçekleşen eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye olarak komşularımızla ilişkilerimize önem veriyoruz. 2 sene önce benzer eğitimi Ukrayna’da vermiştik. Bu süreçte dünyada büyük değişimler meydana geldi. İki sene önce sizlere yaptığım sunuma az önce baktım. 2019 yılında Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü yaklaşık 90 GW iken bugün yüzde 10 büyüme kaydederek 100 GW’a yaklaştı. Bu süreçte 3 yeni piyasa açtık. Bu da bize pandemi gibi zorlu bir sürece rağmen umudumuzu kaybetmememiz gerektiğini gösteriyor. Türkiye ile Ukrayna arasında her zaman iyi ilişkiler oldu. EPİAŞ olarak bu güzel ilişkilerin sürdürülmesine katkı sunmaya ve EPİAŞ’ın enerji sektöründeki tecrübelerini aktarmasına her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler