1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Equinor, İskoçya sularında devasa rüzgar santrali kuracak

Equinor, İskoçya sularında devasa rüzgar santrali kuracak

Equinor, İskoçya'da 1000 MW büyüklüğünde denizüstü (offshore) rüzgar santrali kuracak.

Equinor, İskoçya sularında devasa rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Equinor, İskoçya'da 1000 MW büyüklüğünde denizüstü (offshore) rüzgar santrali kuracak.

Norveç merkezli enerji şirketi Equinor, yeni geliştirilen bir yüzen rüzgar türbini ile İskoçya'da toplam kapasitesi 1000 MW olan bir denizüstü (offshore) rüzgar santrali geliştireceğini açıkladı.  İskoçya’da kurulacak 1 GW büyüklüğündeki bu rüzgar santrali, Equinor'un ve Britanya'nın ilk offshore rüzgar santrali olan Hywind Scotland'ın 30 katı büyüklüğünde olacak. Highland Scotland 2017 yılında 30 megawatt kapasite ile faaliyete geçmişti.   

Santralde kullanılacak olan yeni geliştirilen yüzen rüzgar türbini Wind Semi, yarı suya batırılabilir ve özellikle yerel tedarik zincirine dayalı imalat ve montaj için esneklikle tasarlandı.

“TEK BİR AŞAMADA GW BOYUTUNDA YÜZER PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

Equinor'un Floating Offshore Wind başkan yardımcısı Sonja C. Indrebø yaptığı açıklamada, yeni nesil, büyük ölçekli ticari yüzer denizüstü rüzgar santrali geliştireceklerini belirterek, “Yirmi yıllık yüzer açık deniz rüzgar deneyimimizden ve yeniliklerimizden yararlanarak, tek bir aşamada GW boyutunda yüzer projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Büyük ölçekli projelerin uygulanması, İskoçya'nın net sıfıra enerji geçişini hızlandıracaktır” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler