1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Equinor, Njord sahasında yeniden üretime başladı

Equinor, Njord sahasında yeniden üretime başladı

Equinor, Norveç Denizi'ndeki Njord petrol ve gaz sahasında geliştirme çalışmaları nedeniyle altı yıldır ara verdiği üretime yeniden başladı. 

Equinor, Njord sahasında yeniden üretime başladı

Enerji Günlüğü - Norveç devleti kontrolündeki enerji şirketi Equinor, Norveç Denizi'ndeki Njord petrol ve gaz sahasında üretime yeniden başladı. 

Norveç kamu enerji şirketi Equinor, 2016 yılında üretim çalışmalarına ara verdiği karasularında yer alan Njord petrol ve gaz sahasında üretime yeniden başladığını açıkladı.

Equinor'un Norveç arama ve üretimden sorumlu başkan yardımcısı Kjetil Hove yaptığı açıklamada, Njord ve Hyme sahalarından şu ana kadar ürettikleri hacmin yaklaşık aynısını, yani 250 milyon varilden fazla petrol eşdeğeri üretim yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

1997'de üretime başlayan Njord petrol ve gaz sahası başlangıçta 2013'e kadar faaliyette kalacak şekilde tasarlandı. Ancak zeminde büyük hacimler kaldığı ve yakınında ek keşifler olduğu için sahanın ömrünün uzatılmasına karar verildi. Njord'da üretilen petrol, boru hattıyla Njord Bravo yüzer depolama ve boşaltma (FSO) gemisine ve daha sonra tankerlerle pazara taşınıyor. Günlük 6,5 milyon m3 kapasiteli gaz üretimi de, Asgard ulaşım sistemine ve oradan da karadaki Karsto işleme terminaline bağlı 40 km'lik bir boru hattıyla ihraç ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler