1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Equinor, RES ve Green Giraffe Fransa’da yüzer RES’ler kuracak

Equinor, RES ve Green Giraffe Fransa’da yüzer RES’ler kuracak

Equinor, RES ve Green Giraffe şirketleri Fransa’da yüzer rüzgar enerjisi santralleri geliştirmek amacıyla ortaklık kurdular. 

Equinor, RES ve Green Giraffe Fransa’da yüzer RES’ler kuracak

Enerji Günlüğü - Equinor, RES ve Green Giraffe şirketleri Fransa’da yüzer rüzgar enerjisi santralleri geliştirmek amacıyla ortaklık kurdular. 

Norveçli enerji şirketi Equinor, İngiltere merkezli küresel yenilenebilir enerji şirketi Renewable Energy Systems (RES) ve yenilenebilir enerji sektörüne odaklanan danışmanlık şirketi Green Giraffe, Fransa'da yüzer açık deniz (offshore) rüzgar projeleri geliştirmek üzere ortaklık kurdular. Océole olarak adlandırılan ortak girişim, Fransız Hükümeti tarafından yapılacak olan yüzer açık deniz rüzgar santrali ihalelerini değerlendirecek ve teklif vermek için çalışacak.

FRANSA’NIN YÜZER RES HEDEFİNE KATKI

Equinor'un yenilenebilir enerjide iş geliştirmeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Økland yaptığı değerlendirmede,  kurdukları ortaklıkla Fransa’nın oldukça iddialı açık deniz rüzgar enerjisi hedefine ulaşmasına katkıda bulunmayı umduklarını kaydetti. Økland, “Océole olarak, bu heyecan verici teknoloji için değer yaratabileceğimiz ve ölçeğin faydalarını yakalayabileceğimiz projeler geliştirmek için endüstriyel yetkinliğe, teknik ve finansal becerilere sahibiz” dedi.

Ortaklığı oluşturan üç şirket de, 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor. Fransa’nın da 2028 yılına kadar 6,8 GW'a kadar açık deniz rüzgar enerjisi kapasitesi hedefi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler