1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Equinor ve bp, New York’a rüzgar elektriği satışını iptal etti

Equinor ve bp, New York’a rüzgar elektriği satışını iptal etti

Avrupalı enerji şirketleri Equinor ve bp, artan enflasyon ve maliyetleri gerekçe göstererek 1260 MW’lık Empire Wind 2 denizüstü rüzgar santralinden New York Eyaletine elektrik satma anlaşmasını feshetti.

Equinor ve bp, New York’a rüzgar elektriği satışını iptal etti

Enerji Günlüğü - Norveçli Equinor ve İngiltere merkezli bp, artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle ABD’de kuracakları 1260 MW’lık Empire Wind 2 Denizüstü Rüzgar Enerjisi Santrali’nden New York'a elektrik satma anlaşmasını iptal etti.

Norveçli rüzgar enerjisi şirketi Equinor ve İngiltere merkezli bp, ABD'de 1260 MW potansiyel üretim kapasitesine sahip bir denizüstü (offshore) rüzgar projesi olan Empire Wind 2 projesi için Açık Deniz Rüzgar Yenilenebilir Enerji Sertifikası (OREC) Anlaşmasını sonlandırmak üzere New York Eyaleti Enerji Araştırma ve Geliştirme Otoritesi (NYSERDA) ile bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Açıklamada kararın, Empire Wind 2'nin mevcut anlaşmasının geçerli olmasına enflasyon, faiz oranları ve tedarik zinciri kesintilerinden kaynaklanan ticari koşulların engel olduğu  belirtildi. 

ANLAŞMA GÜNCEL FİYATLARLA YENİLENECEK

bp ve Equinor, 2022 yılında imzaladıkları anlaşma ile henüz inşa edilmemiş santralden yenilenebilir elektriğini megavatsaat başına 107,50 dolar fiyatla satmayı kabul etmişti. İki şirket New York Eyalet yönetimiyle güncel fiyatlar üzerinden yeni bir anlaşma yapabilecek.

“KARAR DAHA GÜÇLÜ PROJELER GELİŞTİRME FIRSATI SAĞLIYOR”

Bu boyut ve ölçekteki iddialı projeler için ticari uygulanabilirliğin esas olduğuna vurgu yapan Equinor Renewables Americas başkanı Molly Morris, Empire Wind 2 kararının ileriye yönelik daha güçlü ve sağlam bir projeyi geliştirme fırsatı sağladığını söyledi. Morris, “Eyalet genelindeki birçok ortağımızla yakın ilişkiler kurmaya devam edeceğiz. Güney Brooklyn Deniz Terminali'ndeki ilerlemenin de gösterdiği gibi, açık deniz rüzgar faaliyetimiz New York'ta sendikal istihdam ve önemli ekonomik faaliyet yaratmaya hazır” dedi. 

DENİZ ÜZERİNDE 2000 MW ELEKTRİK ÜRETİLECEK

816 MW kapasiteli Empire Wind 1’in inşaat çalışmaları 2023 yılının dördüncü çeyreğinde başladı. Empire Wind 2’nin inşasına ise henüz başlanılmadı. İki aşamada gerçekleştirilecek olan Empire Wind projesinde toplam 147 rüzgar türbini yer alacak ve New York Eyaleti’nin iklim hedeflerine ulaşmasına katkı sunacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler