1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Equinor ve Horisont Norveç’te karbon yakalama projesi geliştirecek

Equinor ve Horisont Norveç’te karbon yakalama projesi geliştirecek

Norveçli Equinor ve Horisont Energi, Norveç sularında 100 milyon ton kapasiteli karbon yakalama ve depolama (CCS) projesi geliştirecek.

Equinor ve Horisont Norveç’te karbon yakalama projesi geliştirecek

Enerji Günlüğü - Norveçli Equinor ve Horisont Energi, Norveç sularında 100 milyon ton kapasiteli karbon yakalama ve depolama (CCS) projesi geliştirecek.

Norveçli petrol şirketi Equinor ve karbon teknolojileri şirketi Horisont Energi, karbon yakalama ve depolama (CCS) projesi hayata geçirmek için birlikte çalışacaklar. 

Brent Denizi’nde Norveç’in Kuzey kıyıları açıklarında gerçekleştirilecek ‘Polaris’ adlı proje 100 milyon tondan fazla karbon depolama kapasitesine sahip olacak. 

Polaris, Equinor’un yılda 1 milyon ton amonyak üretme kapasitesine sahip Avrupa'nın ilk “dünya ölçeğinde” karbon nötr amonyak üretim tesisi olacak olan Barents Blue projesinin bir parçası. Horisont, daha önce projenin küresel olarak en düşük karbon depolama maliyetine sahip olmasını hedeflediğini ve hükümet destek programlarına bağlı olmayan karlı karbon yakalama, nakliye ve depolama tesislerinin önünü açmaya yardımcı olduğunu açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler