1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Equinor ve RWE doğal gaz tedarikinde anlaştı

Equinor ve RWE doğal gaz tedarikinde anlaştı

Norveçli Equinor, 2028 yılına kadar Alman RWE şirketine yılda yaklaşık 1 - 1,5 milyar metreküp doğal gaz tedarik edecek.

Equinor ve RWE doğal gaz tedarikinde anlaştı

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji devi Equinor, Alman enerji şirketi RWE ile yılda yaklaşık 1 - 1,5 milyar metreküplük doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı.

Norveçli enerji şirketi Equinor, Almanya'nın büyük enerji şirketi RWE ile yeni doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı. Equinor'dan yapılan açıklamaya göre, RWE ve Equinor, anlaşmanın imzalanmasından itibaren 2028'e kadar yılda 10 ila 15 terawatt saat (yaklaşık 1 - 1,5 milyar metreküpe eşdeğer) doğal gaz için yeni bir tedarik sözleşmesi imzaladı. 

Açıklamada, bu yeni ikili anlaşmanın, RWE ile Equinor arasında uzun süredir devam eden ilişkiye dayandığı belirtilerek, "Sözleşme piyasa şartlarına göre fiyatlandırılacak ve gaz, Almanya'nın sanal ticaret merkezi THE'da (Trading Hub Europe) teslim edilecek" denildi. 

Equinor'un Gaz ve Enerji Kıdemli Başkan Yardımcısı Helge Haugane, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Almanya ve Norveç, Norveç gaz ihracatının 45 yılı aşkın bir süre önce ilk kez başlamasından bu yana enerji ortağıdır. Bu ortaklığı geliştirmeye devam ettiğimizden ve Norveç gazını enerji güvenliğinin yanı sıra enerji geçişini de kolaylaştırıcı olarak gören birçok şirketten biri olan RWE ile Equinor arasında yeni bir ikili anlaşma daha duyurduğumuzdan dolayı çok memnunum” dedi.  

RWE Supply & Trading CEO'su Andree Stracke de, “Ortağımız Equinor ile uzun vadeli bir gaz tedarik anlaşması imzalamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Küresel bir enerji tüccarı olarak bizim için gaz, enerji dönüşümünde önemli bir rol oynuyor. Yeni imzalanan gaz tedarik anlaşması, Pan-Avrupa doğal gaz portföyümüze arz güvenliğine katkıda bulunan önemli bir yapı taşı daha ekliyor” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler