1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Equinor ve SOCAR Karabağ sahasında işbirliği yapacak

Equinor ve SOCAR Karabağ sahasında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Equinor ve Azeri SOCAR Hazar Denizi'ndeki Karabağ petrol sahasında risk yönetimi ve üç ayrı sahada da ürün...

Equinor ve SOCAR Karabağ sahasında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Equinor ve Azeri SOCAR Hazar Denizi'ndeki Karabağ petrol sahasında risk yönetimi ve üç ayrı sahada da ürün paylaşımı konusunda anlaştı. 

Adını Equinor olarak değiştiren Norveçli enerji şirketi Statoil, Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR ile Hazar Denizi'ndeki Karabağ petrol sahasının geliştirilmesi için bir risk hizmeti anlaşması imzaladığını duyurdu. İki şirket ayrıca Eşref, Dan-Ulduzu ve Aypara alanlarının geliştirilmesi için de bir ürün paylaşım anlaşması imzaladı.

Bakü'nün 120 kilometre doğusunda yer alan Karabağ petrol sahası, SOCAR'ın işlettiği Sığ Su Güneşli Sahası'na ve BP tarafından işletilen Azeri Çırak-Güneşli Sahası'na (ACG) yakın. Sahada Norveçli enerji şirketinin Azerbaycan kolu olan Statoil Azerbaycan'ın yüzde 7,27 payı bulunuyor. 

Equinor'un başkanı ve CEO'su Eldar Saetre, lisansların iyi bildikleri havzadaki ACG alanına çok yakın olduğunu belirterek, “Şimdi bu yeni keşif projelerinde SOCAR ile ortaklaşa çalışmayı dört gözle bekliyoruz, “dedi.

Norveçli petrol şirketi Statoil küresel enerji geçişine uygun olarak geçtiğimiz Nisan ayında adını değiştirmişti. İsminden “oil” (petrol) kelimesini çıkaran şirket, eşitlik ve denge anlamına gelen Equinor adını aldı.

STATOİL ADINDAN PETROLÜ ÇIKARIP DENGEYİ KOYDU

 
Önceki ve Sonraki Haberler