1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Equinor’dan Norveç sularında yılın altıncı petrol keşfi

Equinor’dan Norveç sularında yılın altıncı petrol keşfi

Equinor, Norveç sularında 62 milyon varile kadar ham petrol yatağı keşfetti. Yeni keşfin 2021 yılının altıncı petrol keşfi olduğu kaydedildi. 

Equinor’dan Norveç sularında yılın altıncı petrol keşfi

Enerji Günlüğü - Equinor, Norveç sularında 62 milyon varile kadar ham petrol yatağı keşfetti. Yeni keşfin 2021 yılının altıncı petrol keşfi olduğu kaydedildi. 

Norveçli enerji şirketi Equinor, Norveç sularında 62 milyon varil ham petrol bulundurduğu tahmin edilen bir petrol keşfi yaptığını açıkladı. 3,883 metre derinlikteki yeni keşif, 19 milyon ila 62 milyon varile karşılık gelen 3 milyon ila 10 milyon metreküp geri kazanılabilir petrol içeriyor. Açıklamada, Norveç Denizi'ndeki keşfin bu yıl iç sularda gerçekleştirdikleri altıncı keşfi olduğu kaydedildi.

YAKIN SAHA KEŞİFLERİ DAHA KARLI

Keşfin mevcut Tyrihans sahasının yakınında olduğu kaydedilen açıklamada, bu tür yakın saha keşiflerinin karlı, petrol ve gaz fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı dayanıklı, kısa bir geri ödeme süresine ve düşük emisyona sahip olduğuna dikkat çekildi. 

Sahada Equinor %55 hisse ile işletmeci şirket iken, Longboat Energy %15 hisseye ve Polonyalı PGNiG şirketi %30 hisseye sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler