1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Equinor’dan petrole 9 milyar dolar yatırım

Equinor’dan petrole 9 milyar dolar yatırım

Norveçli enerji şirketi Equinor ve ortakları Barents Denizi’ndeki  Wisting petrol sahasını geliştirmek için yaklaşık 9 milyar dolara kadar yatırım yapacak.

Equinor’dan petrole 9 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Equinor ve ortakları Barents Denizi’ndeki  Wisting petrol sahasını geliştirmek için yaklaşık 9 milyar dolara kadar yatırım yapacak.

Norveçli enerji şirketi Equinor yaptığı açıklamada, dünyanın en kuzeydeki petrol sahası olan Wisting petrol keşfini geliştirmek için 8.80 milyar dolara (60 ila 75 milyar Norveç kronu arası) kadar yatırım yapmayı planladığını duyurdu. 

Açıklamada, Arktik Okyanusu'nun Norveç ve Rusya arasındaki bir bölümü olan Barents Denizi'nde bulunan ve 500 milyon varile yakın petrol eşdeğeri rezerv içeren Wisting projesinin 2022 yılı sonuna kadar Equinor ve ortakları tarafından nihai yatırım kararına tabi olduğu belirtildi. Proje ortaklarından Lundin Energy, sahanın 2028 yılında üretime başlamasının beklendiğini açıkladı.

Sahada Equinor’un %35 hissesi bulunurken, İsveçli Lundin Energy’nin %10, Avusturyalı OMV’nin %25, Norveçli Petoro’nun %20 ve Japon Idemitsu’nun %10 hissesi bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler