1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Equinor’un Brezilya GES’i üretime başladı

Equinor’un Brezilya GES’i üretime başladı

Brezilya’da Norveçli şirketlerin kurduğu 531 MW’lık Mendubim Güneş Enerjisi Santralinin (GES) elektrik üretimine başladı. Santralde üretilen elektriğin %60’ı Alunorte’nin alümina rafinerisinde kullanılacak.

Equinor’un Brezilya GES’i üretime başladı

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketleri Equinor, Scatec ve Norsk Hydro’nun Brezilya’da ortaklaşa kurdukları 531 MW kurulu gücündeki Mendubim Güneş Enerjisi Santralinin (GES) elektrik üretimine başladı. 

Norveçli enerji şirketi Equinor, Brezilya'daki 531 megavat (MW) kurulu gücündeki Mendubim Güneş Enerjisi Santralinin (GES) elektrik üretimine başladığını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada yeni açılan santralin şirketin Güney Amerika ülkesindeki yenilenebilir enerji üretimini %30 artırdığını belirtti.

Mendubim, yılda 1,2 terawatt saat (TWh) elektrik üretecek ve bunun yaklaşık %60'ı, alüminyum endüstrisi için dünyanın önde gelen alümina tedarikçilerinden biri olan Norsk Hydro'nun bağlı ortaklığı Alunorte ile 20 yıllık ABD doları cinsinden enerji satın alma anlaşması (PPA) kapsamında satılacak. Kalanı da Brezilya iç pazarına satılacak. 

Mendubim projesi, Equinor, Scatec ve Norsk Hydro'nun yenilenebilir enerji birimi Hydro Rein arasında bir ortak girişim olarak geliştirilip işletiliyor. Üç şirket santralde %30’ar paya sahipken, kalan %10 pay da Norsk Hydro’nun bağlı ortaklığı Alunorte’ye ait. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler