1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Er-Ka Bursa’daki tesisinde atıktan yakıt üretimini arttıracak

Er-Ka Bursa’daki tesisinde atıktan yakıt üretimini arttıracak

Er-Ka Kağıt, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan atık geri kazanım tesisinde atıktan yakıt üretim kapasitesini yılda yaklaşık 230 bin ton arttıracak.

Er-Ka Bursa’daki tesisinde atıktan yakıt üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Er-Ka Kağıt, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan atık geri kazanım tesisinde atıktan yakıt üretim kapasitesini yılda yaklaşık 230 bin ton arttıracak.

Er-Ka Kağıt ve Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, Bursa İli, İnegöl İlçesi, Akhisar Mahallesinde, “Tehlikeli ve Özel İşleme Tabi Atıkların Fiziksel Yöntemle Geri Kazanımı ve/veya Nihai Bertarafı, Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama ve Atık Ara Depolama Faaliyeti Kapasite Artışı ve Lastik Kaplama Prosesi”nin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

6,3 milyon lira değerindeki proje kapsamında, mevcut tesis atık geri kazanım işlemlerinde kapasite artışı, proses/atık kodu eklenmesi ve buna bağlı olarak geri kazanım kapasite artışı yapılacak. Tesise Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme Ünitesi, Hurda Metal/ÖTA İşleme Ünitesi, Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama Ünitesi, PCB Arındırma Üniteleri ve lastik kaplama prosesi ilave edilecek. Aynı zamanda mevcut geri kazanım ünitelerine atık kodu ilavesi yapılacak.

Proje ile atıktan türetilmiş yakıt kapasitesi yılda 21.600 tondan 250 bin tona, atık ara depolama tesisinin kapasitesi ise yılda 500 bin tona çıkarılacak. 

Kurulacak olan Hurda Metal/ÖTA İşleme, PCB Arındırma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme faaliyetinin kapasitesi yılda 1 milyon 600 bin ton olarak planlanıyor. Lastik kaplama prosesi ve çamur kurutma prosesi için yılda 50’şer bin tonluk bir kapasite planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler