1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Erciyas, Kavaklı RES`te Vestas türbinlerini kullanacak

Erciyas, Kavaklı RES`te Vestas türbinlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Vestas Türkiye, V112-3.3 MW türbinleri için 52 MW’lık ilk siparişini aldı. Türbinler, Erciyas Boru'nun 52 MW'lik Kavaklı RES projesinde...

Erciyas, Kavaklı RES`te Vestas türbinlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Vestas Türkiye, V112-3.3 MW türbinleri için 52 MW’lık ilk siparişini aldı. Türbinler, Erciyas Boru'nun 52 MW'lik Kavaklı RES projesinde kullanılacak. 

Türkiye’nin önde gelen çelik hat boru üretici ve ihracatçılarından Erciyas Çelik Boru AŞ, 16 ünite V112-3.3 MW rüzgar türbinlerinden oluşacak rüzgar enerjisi santrali için Vestas ile anlaşma imzaladı. Erciyas Çelik Boru AŞ’nin ilk rüzgar enerjisi santralinde türbin kurulumu, 2014 yılının ilk çeyreğinde başlayacak.

2014 İLK ÇEYREKTE DEVREDE

52 MW kurulu güce sahip Kavaklı Rüzgar Enerjisi Santrali, Balıkesir’de hayata geçecek. Sözleşme, türbin tedariği, türbinlerin sahada montajının devreye alımı ile 5 yıllık Active Output Management (AOM) servis ve emre amadelik hizmetini kapsıyor. Kavaklı Rüzgar Enerjisi Santrali için türbin sevkiyatının 2014 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi ve projenin 2014 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

ERCİYAS: HEYECANLIYIZ

Erciyas Çelik Boru AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Erciyas, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk rüzgar enerjisi projemiz olan Kavaklı Rüzgar Enerjisi Santrali için heyecanlıyız" dedi. Vestas’ın V112-3.3 MW rüzgar türbininin beklentilerini karşıladığını belirten Erciyas, "Vestas’ın en yeni ürünlerinden olan türbinlerle ilk rüzgar enerjisi santralimizi kurmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

ERCİYAS'IN TERCİHİ VESTAS'I DOĞRULUYOR

Vestas Rüzgar Sistemleri A/S Satış Başkanı Juan Araluce de "Rüzgar enerjisi sektörüne yeni adım atan Erciyas Çelik Boru AŞ tarafından rüzgar türbini ve servis tedarikçisi olarak seçilmek, rüzgar enerjisinin gelişimine olan bağlılığımızın karşılığıdır" dedi. Erciyas'ın tercihinin, Vestas’ın en düşük enerji maliyeti ve sürekli performans iddiasını kanıtladığını ifade eden Araluce, Türkiye’nin yeni rüzgar enerjisi projelerini hayata geçirmeye talip olduklarını da vurguladı.

VERİMLİ ÜRETİM HEDEFİ

Vestas Türkiye Genel Müdürü Olcayto Yiğit ise Erciyas Çelik Boru AŞ’nin Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları hedefine ulaşmasında verdiği destek ve ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Yiğit, pazara yeni sundukları V112-3.3 MW rüzgar türbinininin en verimli şekilde rüzgar enerjisi üreteceğine inandıklarını kaydetti.

YILDA 390 BİN EVİN TÜKETİMİ

Kavaklı Rüzgar Enerjisi Santrali’nin yılda 193 bin MWs enerji üretmesi bekleniyor. Bu da yıllık 95 bin ton karbondioksit emisyonu tasarrufuna eşit. Kavaklı RES Projesi, Türkiye’de 390 binden fazla kişinin eviçi elektrik tüketimini sağlayacak.

Kavaklı RES projesinin sahibi Erciyas Çelik Boru AŞ, Türkiye’nin önde gelen çelik hat borusu üreticilerinden ve ihracatçılarından birisi konumunda. Bugün, 450 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Erciyas Çelik Boru, petrol, doğal gaz, su ve kazık boruları üretiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler