1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdal Aksoy’dan petrol kehaneti

Erdal Aksoy’dan petrol kehaneti

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, "Petrol bulmak zor ama o bulunabilir" dedi. Aksoy, Türkiye'de kaya gazı bulunması durumunda...

Erdal Aksoy’dan petrol kehaneti

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, "Petrol bulmak zor ama o bulunabilir" dedi. Aksoy, Türkiye'de kaya gazı bulunması durumunda 2023'te dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olacağını söyledi. Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Türkiye'de kaya gazı bulunması durumunda 2023'te dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olacağını söyledi. Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy CNBC-e'de Piyasa Ekranı programında Burçak Önder'in sorularını yanıtlladı.


2023'TE EN BÜYÜK 10'A GİRECEK!

Aksoy, Türkiye'deki kaya gazı arama faaliyetlerini değerlendirdi. Aksoy, "Karada henüz petrol için bir şey söyleyemeyiz. Denizlerde belki ama karada petrol bulmak zor ama kaya gazı öyle değil. O bulunabilir. Kaya gazını bulurlarsa Türkiye bundan büyük çaplı fayda elde edecektir. Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük on ekonomisi arasında gireceği ifade ediliyor. Kaya gazının bulunması durumunda Türkiye bu süreçte ilk beşe girebilir" dedi. Aksoy kaya gazı arayışı için Türkiye'ye gelen şirket sayısının artacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler