1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Erdem: Enerji dönüşümü için ortak çalışma şart

Erdem: Enerji dönüşümü için ortak çalışma şart

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, net sıfır emisyon hedefi için dönüşümün enerji şirketlerinin tek başına çözebileceği bir durum olmadığını ve ortak çalışmanın şart olduğunu söyledi. 

Erdem: Enerji dönüşümü için ortak çalışma şart

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, net sıfır emisyon hedefi için dönüşümün enerji şirketlerinin tek başına çözebileceği bir durum olmadığını ve ortak çalışmanın şart olduğunu söyledi. 

4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Kearney Ülke Direktörü Onur Okutur’un yaptığı “Karbon Nötr Gelecek” panelinde değerlendirmelerde bulunan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, 2050 yılında karbon nötr hedefi olan bir şirket olarak operasyonlarındaki karbon salımlarının yüzde 10 civarında olduğunu ve bunu düşüreceklerini kaydetti. Bu hedef kapsamında bazı işbirlikleri ve çalışmalar yürüttüklerine değinen Erdem, bu dönüşümün sadece enerji şirketlerinin tek başlarına başarabilecekleri bir şey olmadığını kaydetti. Bu dönüşümün sadece yenilenebilir kaynaklardan karbon sıfır iş yapmak isteyen iş dünyasının, hizmet sektörünün de tek başına başarabileceği bir şey olmadığına dikkat çeken Erdem, “Aslında hep beraber çalışmamız lazım. Ve karar vericilerin de yani yöneticilerin, hükümetlerin de bu işin içinde olması lazım. Bunun ötesinde ülke bazında değil, global bir iş. Bir ülkede olsa diğerinde olmasa başarıya ulaşmayacak bir şey. Bunun için benim şahsi görüşüm, bu konudaki işbirliklerinin biraz daha kuvvetlenmesi gerektiği yönünde” dedi. 

Erdem, Shell’in 2025 yılına kadar 25 milyon ton karbon yakalama ve depolama teknolojisine sahip olmayı ve 120 milyon ton kadar da doğa bazlı çözümlerle ele alabilmeyi hedeflediği bilgisini paylaştı. Elektrifikasyon alanında da şu anda 185 bin kadar şarj noktası işlettiklerini ve bunu 2025’te 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Shell’in kendi alıp sattığı elektriği de 2030’a kadar bugünkü rakamın iki mislisine, yani yaklaşık 560 TWh’e çıkarmak gibi de bir hedefi olduğunu kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler