1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erdemir Malatya’da güneş santrali kuracak

Erdemir Malatya’da güneş santrali kuracak

Erdemir, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Bu amaçla Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 235,4 MW kurulu gücünde Erdemir Malatya Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Erdemir Malatya’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Erdemir, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla 4 milyar 950 milyon lira yatırımla Malatya’da güneş enerji santrali kuracak.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) elektrik ihtiyacını karşılamak için güneş enerji santrali kurulumlarına bir yenisini daha ekliyor. Van ve Tunceli’de güneş santrali projeleri bulunan şirket tarafından Malatya İli, Hekimhan İlçesi sınırları içnde 235,4 MW kurulu gücünde Erdemir Malatya Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Erdemir proje için 4 milyar 950 milyon TL yatırım yapacak.

Proje kapsamında yaklaşık 7 bin 450 metrekarelik alanda kurulacak santralde 550 W gücünde 567 bin 270 adet güneş paneli kullanılacak. Santral inşasının 2 yılda tamamlanması ve işletme süresinin de 49 yıl olması öngörülüyor. Santralde yılda 557 milyon kWh elektrik üretileceği tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler