1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Erdoğan: 2030’a kadar yüzde 21 emisyon azalması bekliyoruz

Erdoğan: 2030’a kadar yüzde 21 emisyon azalması bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 21'e varan azalma beklediğini açıkladı.

Erdoğan: 2030’a kadar yüzde 21 emisyon azalması bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 21'e varan azalma beklediğini açıkladı.

ABD öncülüğünde dün düzenlenen sanal İklim Zirvesi'nde konuşan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi de olumsuz etkileyen iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. 

Erdoğan,"İklim değişikliği ile mücadelede yol haritamızı teşkil eden ulusal iklim değişikliği strateji ve eylem planı ile iklim değişikliği uyum strateji ve eylem planını 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda güncelliyoruz. 2015 yılında sunduğumuz ulusal katkı beyanı çerçevesinde 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 21'e varan azalma bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜLKELER ARASI EŞİTSİZLİĞE VURGU

Konuşmasında iklim değişikliğinde ülkelerin eşit konuma sahip olmadıklarına dikkat çeken Erdoğan, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında yük paylaşımının adil bir şekilde yapılmasının iklim değişikliği ile mücadeleyi güçlendireceğini söyledi.

Erdoğan ayrıca yeşil dönüşüm başta olmak üzere diğer alanlarda küresel düzeylerde stratejik iş birliğinin oluşturulmasının büyük önem arz ettiğini belirterek, bu konuda Başkan Biden'ın çabalarını takdirle karşıladıklarını kaydetti. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın 26 Mart'ta 40 ülke liderine ve Avrupa Birliği'ne (AB) davet göndermiş ve İklim Zirvesi dün başlamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler