1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Erdoğan: Adil bir iklim anlaşması lazım

Erdoğan: Adil bir iklim anlaşması lazım

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliği ile mücadelede adil etkin ve kapsayıcı bir anlaşma yapılması gerektiğini...

Erdoğan: Adil bir iklim anlaşması lazım

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliği ile mücadelede adil etkin ve kapsayıcı bir anlaşma yapılması gerektiğini söyledi.

Paris’te düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne (COP21) katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel ısınma sorununa dikkat çekerek, "Adil etkin ve kapsayıcı bir anlaşmanın altına imzamızı atmalıyız" dedi.

Asıl sorumluluğu gelişmiş ülkelerin alması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Sözleşmenin ortak fakat farklılaştırılmış sorumluluklar ilkesinin devam ettirilmesi gerekiyor. Paris anlaşmasında azaltım ve uyum konuları eşit düzeyde ele alınmalıdır" dedi.

2030'A KADAR YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu bilinçle, küresel iklim değişikliği ile mücadelede 2030 yol haritasını belirlediğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti "Hızla gelişen bir ekonomi olarak, emisyon artışında, 2030 yılına kadar yüzde 21’e kadar bir ‘artıştan azaltım’ sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultudaki çabalarımız, imk?nlarımız ve alacağımız uluslararası destekler ölçüsünde, artarak devam edecektir. Dönem Başkanlığını yaptığımız G-20’nin Antalya Zirvesi’nden de Paris’e yapıcı bir mesaj gönderdik. Önümüzdeki iki haftalık sürede müzakereleri başarılıyla sonuçlandırmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız." ifadelerini kullandı. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler