1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Ataşehir’de enerji merkezi kurulacak

Erdoğan: Ataşehir’de enerji merkezi kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'de kurulacak fiziki doğalgaz üssü gibi atacağımız somut adımlarla küresel doğalgaz fiyatı Türkiye’de belirlenecek" dedi. 

Erdoğan: Ataşehir’de enerji merkezi kurulacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Finans merkezinin enerjinin birçok çeşidinin adeta pazarlandığı, dağıtımının yapıldığı yer olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İstanbul Ataşehir’de açılan finans merkezine değinerek, burada bir enerji merkezinin kurulacağını kaydetti.

Rus gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Başka ülkelerin de kaynaklarının Avrupa pazarına ulaşması Türkiye’nin küresel enerji merkezi olması ile mümkün. Özellikle önümüzdeki süreçte Türkiye’de kurulacak fiziki doğalgaz üssü gibi atacağımız somut adımlarla küresel doğalgaz fiyatı Türkiye’de belirlenecek. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar olgunlaştıkça, nihayete erdirme aşamasına gelindiğinde, yeni müjdelerimizi de kamuoyu ile paylaşırız. Fiyatlandırma olayı onlarla birlikte atacağımız bir adım, alacağımız bir karar. Bunları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Bakanımız muhataplarıyla bu görüşerek neticelendirecek. Bu görüşmelerin neticesinde müşterek alacağımız kararlarla da yola devam edeceğiz. Bakın bu ara mesela petrolde Suudi Arabistan ve Rusya fiyatlarla şöyle bir oynadı. Fiyatlarla oynamanın neticesinde dünya ne yaptı? Tek başına 'Ben verdim kararı oldu'yla olmaz. Beraber olacak” ifadelerini kullandı.

“TRAKYA’DA BİR DOĞAL GAZ MERKEZİ OLACAK”

Bütün bunlarla beraber Trakya'da bir doğal gaz merkezi olacağını ifade eden Erdoğan, “Soçi ziyaretinde de bunu Sayın Putin ile görüştük. Malum bizim şu anda Trakya’dan gelen doğal gaz yaklaşık yüzde 40-50, Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak ama şu anda Avrupa bizden doğal gaz bekliyor. Örneğin bir Macaristan bizden doğal gaz bekliyor ve bizim de onlara verdiğimiz sözler var. ‘Biz, sizin doğal gaz talebinizi buradan karşılayacağız’ dedik ve Trakya merkezli olan dağıtımdan Avrupa'ya da oradan doğal gaz temin edeceğiz. Ataşehir enerjinin birçok çeşidinin adeta pazarlandığı, dağıtımının yapıldığı yer olacak” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler