1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erdoğan: Bu yıl devreye giren üretim santrallerinde yeni bir rekora imza atıyoruz

Erdoğan: Bu yıl devreye giren üretim santrallerinde yeni bir rekora imza atıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılsonuna kadar yaklaşık bin 191 adet, toplam 2 bin 132 megavatlık elektrik üretim tesisinin daha...

Erdoğan: Bu yıl devreye giren üretim santrallerinde yeni bir rekora imza atıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılsonuna kadar yaklaşık bin 191 adet, toplam 2 bin 132 megavatlık elektrik üretim tesisinin daha devreye alınarak 1 yılda devreye giren üretim santralleri açısından yeni bir rekora imza atılacağını söyledi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Elektrik Santralleri Toplu Açılış Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tören ile yıl bitmeden 6 bin 90 megavat gücünde bin 583 tesisin Türkiye’ye kazandırıldığını söyledi. Erdoğan, “Bu tesislerin kurulu güç bakımından yaklaşık yüzde 78’i kısmi lisanslı ve yüzde 22’lik kısmı ise kendi tüketimini karşılamaya yönelik olarak hayata geçirilen lisanssız elektrik santrallerinden oluşuyor. İnşallah yılsonuna kadar yaklaşık bin 191 adet, toplam 2 bin 132 megavatlık elektrik üretim tesisini daha devreye alacağız. Bu santrallerin de hizmete girmesiyle sadece 2017 yılı içinde toplam 2 bin 774 adet ve 8 bin 222 megavatlık tesis ülkemize kazandırılmış olacak. Böylece 1 yılda devreye giren üretim santralleri açısından yeni bir rekora imza atıyoruz.” dedi.

ENERJİ TEKNOLOJİSİ İHRAÇ ETME YOLUNDA İLERLİYORUZ

Yerli kaynakları harekete geçirme modeli ile sadece enerji maliyetlerini düşürmekle kalınmadığını, enerji teknolojilerinin yerelleşmesi anlamında da ciddi bir devrime imza atıldığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye bu alanda teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna gelme yolunda ilerliyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde 10 bin megavat güneş ve 10 bin megavat güneş enerjisini devreye almayı düşünüyoruz. Buna hazır olan girişimcilerimizin aramızda olduğunu görüyorum. Bakanlığımızın yerli kömüre daha fazla teşvik sağlanması konusunda çalıştığını biliyorum. Önümüzdeki yılın ilk aylarında bir müjde açıklanacak. Milli enerji ve maden politikası Türkiye’nin gelecek yıllardaki hedeflerine ulaşmasında önemli bir itici güç olacaktır. Bizim temel meselemiz siyasi, mali, ekonomik, diplomatik, adli, askeri, kültürel, her alanda milli ve yerli bir alt yapıya sahip olmaktır. İnşallah bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yatırımcılarımızdan yeni projelerin haberlerini bekliyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler