1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Doğu Akdeniz’de uzattığımız el havada kalmamalı

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de uzattığımız el havada kalmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de tüm paydaşların yer alacağı bir konferans düzenlenmesi önerisinin halen masada durduğunu ve uzatılan bu evin havada bırakılmamasını beklediklerini açıkladı.

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de uzattığımız el havada kalmamalı

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de tüm paydaşların yer alacağı bir konferans düzenlenmesi önerisinin halen masada durduğunu ve uzatılan bu evin havada bırakılmamasını beklediklerini açıkladı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Çalıştayı'na videomesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Akdeniz'in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesi olarak Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesinin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Doğu Akdeniz'e kıyıdaş tüm bölge ülkelerinin ve Kıbrıs Türklerinin de yer alacağı bir konferans düzenlenmesi önerimiz halen masada duruyor. Muhataplarımızdan, Türkiye'nin uzattığı bu eli havada bırakmamalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye’nin asla gerilimden değil, barıştan, iş birliğinden, hakkaniyetten ve adaletin tesis edilmesinden yana olduğunu ifade ederek, bunun yolunun da karşılıklı saygıya dayalı müzakereden geçtiğine dikkat çekti.

“HİÇ BİR ÜLKE BÖLGENİN POTANSİYELİNİ GÖRMEZDEN GELEMEZ”

Erdoğan, bölgedeki çıkarılabilir doğal gaz miktarının 3,5 trilyon ile 10 trilyon metreküp arasında olduğunu ve 1,5 ila 3,5 milyar varil civarında petrol rezervinin mevcut olduğunu hatırlatarak, ekonomik gücü ve konumu ne olursa olsun bölgedeki hiçbir ülkenin bu potansiyeli görmezden gelemeyeceğini belirtti. 

Erdoğan, “Ülkemizin, Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan plan ve haritaları kabul etmeyeceğini açıkça dile getirdik. Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi, emperyalist yayılmacılığa izin vermeyeceğimizi muhataplarımıza ifade ettik. Biz kimsenin hakkını, hukukunu gasp etme peşinde değiliz, biz sadece haklarımızı elimizden almaya çalışan korsan zihniyete karşı dik bir duruş sergiliyoruz" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler