1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: En pahalı doğalgazı İran`dan alıyoruz

Erdoğan: En pahalı doğalgazı İran`dan alıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en pahalı doğalgazı İran'dan aldığımızı, fiyat aşağı çekilmiş olsa daha fazla doğalgaz...

Erdoğan: En pahalı doğalgazı İran`dan alıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en pahalı doğalgazı İran'dan aldığımızı, fiyat aşağı çekilmiş olsa daha fazla doğalgaz alacağımzı söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak için bugün İran'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Biz İran’ın doğalgaz ihracatının yüzde 95’ini alıyoruz ama fiyat bakımından en pahalı gazı ithal ediyoruz. Bu fiyat aşağı çekilmiş olsa alacağımız doğalgazı çok daha artırırız... En pahalı doğalgazı İran’dan alıyoruz, bu noktada olmak istemeyiz" dedi.

Erdoğan, illerin dışında ilçelere dağılan şebekelerimizde ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

"Ekonomik alanda ise belli bir hızı maalesef kaybettik" diyen Erdoğan, bu konuda 30 milyar dolarlık bir hedef belirlendiğini ama bunda gecikmeler olduğunu ve bu gecikmelerin aşılması gerektiğini belirtti.

ULUSAL PARA VURGUSU

İki ülke ticari ilişkilerini kendi ulusal paralarıyla yapmak gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Biz ne doların ne euro’nun baskısı altında kalalım. Biz alımlarımızı İran’ın yerli parası ile yapalım istiyoruz. Kur baskısı altında kalmayız. İran da kendi parasıyla alımlarını bizden yapsınlar. Döviz kurunda başka paraların baskısı altında kalmamalıyız." dedi.

"Dost ve kardeş iki ülke olarak dayanışma içerisinde olmazsak kiminle dayanışma içinde olacağız" ifadesini kullanan Erdoğan, coğrafi yakınlığa vurgu yaparak bir çok alanda işbirliğini geliştirmek gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler