1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erdoğan: Enerji gemileri birlik ve özgürlüğe hizmet etsin

Erdoğan: Enerji gemileri birlik ve özgürlüğe hizmet etsin

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de inşa edilip elektrik üretmek üzere Gana, Endonezya ve Myanmar’a gidecek dört yüzer...

Erdoğan: Enerji gemileri birlik ve özgürlüğe hizmet etsin

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de inşa edilip elektrik üretmek üzere Gana, Endonezya ve Myanmar’a gidecek dört yüzer santralin uğurlama törenine katıldı. 

Aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni enerji gemisi (Powership-Yüzer Santral), Gana, Myanmar ve Endonezya’ya uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, inşası bitirilerek uğurlaması yapılacak yüzer santrallerin Karadeniz Holding'e, Türkiye'ye ve hizmet vereceği ülkelere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Gemileri inşa eden Sedef Tersanesi’nin yöneticileriyle bunların inşasında görev alan mühendisleri, teknisyenleri, işçileri, çözüm ortağı firmaları kutlayan Cumhurbaşkanı, kurdele kesimini yaparken "Gemilerimizi uzun yola uğurluyoruz. Sadece ülkelere değil, o ülkelerin insanlarına da birlik, beraberlik, özgürlük noktasında inşallah enerji kaynağı olsun" dedi.

Törenin ve kurdele kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Karadeniz Powership Onur Sultan gemisini gezdi ve inceledi. 

Karadeniz Holding’in 4 yeni yüzer santrali yolda

Karadeniz: 2017 yılında 14 yüzer santral devrede

 

Önceki ve Sonraki Haberler