1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Gaz tedarikinde LNG önemli bir imkan

Erdoğan: Gaz tedarikinde LNG önemli bir imkan

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tedariğinde bir gereklilik olan kaynak çeşitliliğine gitmede LNG'nin önemli bir imkan...

Erdoğan: Gaz tedarikinde LNG önemli bir imkan

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tedariğinde bir gereklilik olan kaynak çeşitliliğine gitmede LNG'nin önemli bir imkan olduğunu kaydetti.

Kolin Grubu bünyesindeki Etki Liman Hizmetleri AŞ’ye ait, İzmir Aliağa’daki Türkiye’nin ilk FSRU tesisi GDF Suez Neptune'ın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğalgaz tedariğinde kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart. LNG bu bakımdan önemli bir imkan" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye LNG ithalatında dünyada 8. sırada yer aldığını hatırlatarak, "Enerji alanında Türkiye hem tüketiminin artması, hem de geçiş güzergahında olması sebebiyle yeni projelere ihtiyaç duyan bir ülke. Enerji talebi artacaktır. Büyüme hızımızla enerji tüketim oranımız aynı oranda artmıştır. Bu yılki enerji tüketimimiz 2002'den 2 kat daha fazla. Kendi kaynaklarımızı azami şekilde değerlendirirken, alternatif enerji kaynaklarını oluşturuyoruz. Doğalgaz en önemli enerji kaynağı. Elektriğin bir kısmı, ısınma ihtiyacımızı doğalgazla karşılıyoruz. Doğalgazda malesef dışa bağımlıyız. Kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart."dedi.

YÜZER LNG BİR EMNİYET TEDBİRİ

Özelikle son dönemde enerji konusu, ulusal güvenlik ve  bağımsızlığın temel unsuru haline geldiğine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım da, "Yüzer LNG terminali, doğalgaz üretiminde yaşanan mevsimsel dalgalanmalara karşı emniyet tedbiri olacak" açıklamasında bulundu.

GDF Suez Neptune’un, Fransa’dan başladığı yolculuğu 11 Aralık’ta Aliağa’da tasarlanan özel iskeleye demirlemesiyle tamamlanmıştı.

KOLİN'İN ALİAĞA'DAKİ FSRU TESİSİ AÇILDI

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZER LNG TERMİNALİ İZMİR'DE

Önceki ve Sonraki Haberler