1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Irak Bölgesel Kürt Yönetimi`yle yeni enerji anlaşmaları yapıldı

Erdoğan: Irak Bölgesel Kürt Yönetimi`yle yeni enerji anlaşmaları yapıldı

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında enerji alanında yeni anlaşmalar imzalandığını...

Erdoğan: Irak Bölgesel Kürt Yönetimi`yle yeni enerji anlaşmaları yapıldı

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında enerji alanında yeni anlaşmalar imzalandığını söyledi. Erdoğan, ortaya çıkan durumdan merkezi hükümetin rahatsız olacağı bir durum olmadığını ifade etti.
Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Irak’ın Kuzeyi’ndeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmenin hatırlatılıp Kuzey Irak’la yeni bir işbirliği olup olmayacağını sorması üzerine Erdoğan, dün Neçirvan Barzani ile bu konuları ele aldıklarını ve değerlendirmeleri yaptıklarını kaydetti. Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız’ın, Kuzey Irak’ın Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami ile çalışmalarını yaptıklarını ve imzaların büyük atıldığını aktaran Erdoğan, Kuzey Irak’ın kendi potansiyeli içinde, kendi tasarruf alanı içinde yapması gereken neyse bunu yaptığını belirterek bunun dışında bir durum olmadığını kaydetti. Doğalgaz çevrim santrallerinden elektrik üretme konusunun da önemli olduğunu aktaran Erdoğan, Kuzey Irak’ın Süleymaniye gibi bölgelerinde ciddi enerji sıkıntıları olduğunu aktardı. Sıkıntıların aşılması için yatırımların süratle yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’den yatırımcı kuruluşların adımlarını attığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler