1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Kıbrıs gazında kilit ülkeyiz

Erdoğan: Kıbrıs gazında kilit ülkeyiz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Adası ve çevresinde çıkarılacak enerji kaynaklarının dünyaya ulaşmasında kilit ülkenin Türkiye...

Erdoğan: Kıbrıs gazında kilit ülkeyiz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Adası ve çevresinde çıkarılacak enerji kaynaklarının dünyaya ulaşmasında kilit ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.Dünya Enerji Düzenleme Forum’unda yaptığı konuşmada Kıbrıs'ın enerji kaynaklarıyla ilgili politikalarından taviz vermelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Erdoğan "Bölgeden çıkarılacak herhangi bir kaynağın tüm ada halkının olduğunu her fırsatta dile getirdik, dile getiriyoruz. Oradan çıkarılacak kaynağın kullanılmasında ve uluslararası piyasalara ulaştırılmasında kilit ülke Türkiye’dir" dedi.

Doğu Akdeniz’in enerji kaynaklarının Türkiye’nin enerji haritasında önemli rol oynadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs ve çevresindeki enerji kaynaklarının da Türkiye’nin enerji diplomasisinde büyük yer tutuğuna işaret etti. Recep Tayyip Erdoğan şöyle dedi:

"Kıbrıs’ta da aynen Irak’ta olduğu gibi iki taraf arasında anlaşma sağlanırsa, bundan en fazla memnun olacak yine bizleriz. Şimdiye kadar nasıl Ada'da çözüm irademizi muhafaza etmiş, hep bir adım önünde olmuşsak, bundan sonra da aynı tavrımızı sürdüreceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler