1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdoğan: TPAO ve Petronas arasında ortak çalışma planlıyoruz

Erdoğan: TPAO ve Petronas arasında ortak çalışma planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezyalı petrol ve doğalgaz şirketi Petronas, TPAO ve Çin ile 3 ayaklı bir ortak çalışma planlamakta olduklarını açıkladı.

Erdoğan: TPAO ve Petronas arasında ortak çalışma planlıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TPAO ve Malezyalı enerji şirketi Petronas’ın belirlenen bir iki bölgede müşterek çalışma yapmalarını planladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya ülkesi Malezya ile enerjiye yönelik bir işbirliği planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Malezya Kralının ülkemizi ziyaretinde bazı konuları görüştük. Bunlardan bir tanesi de Petronas ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) ortaklaşa bir adım atması hususuydu. Bu konuyla ilgili belirlenen bir iki bölgede müşterek çalışma planlıyoruz. İnşallah bu çalışmada bir tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı öbür tarafta Petronas ve bir diğer tarafta Çinliler, belki 3 ayaklı olarak inşallah bir adımı da beraberce atacağız” ifadelerini kullandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile heyetlerarası görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “İki ülke arasında başta enerji ve madencilik olmak üzere ekonomik ve ticari ilişkilerimizi değerlendirdik” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler