1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdoğan: TPAO`ya ikinci bir sismik gemi daha alacağız

Erdoğan: TPAO`ya ikinci bir sismik gemi daha alacağız

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni satın alınan Barbaros Hayreddin Paşa adlı sismik araştırma gemisinin ardından Türkiye Petrolleri...

Erdoğan: TPAO`ya ikinci bir sismik gemi daha alacağız

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni satın alınan Barbaros Hayreddin Paşa adlı sismik araştırma gemisinin ardından Türkiye Petrolleri anonim Ortaklığı'ya (TPAO) ikinci bir gemi daha alınacağını söyledi 

TPAO'nun Barbaros Hayreddin Paşa adlı sismik arama gemisinin hizmete alım töreni İstanbul’da yapıldı. Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, enerji tedarikçisi bir ülke olmayan Türkiye'nin daha çok transitte önemli bir rolü olduğunu söyledi. Enerjide tüketici bir ülke konumundaki Türkiye'nin artık tedarik konusunda da şansını zorlaması gerektiğini anlatan Edoğan şöyle konuştu: 
"Bugüne kadar bu konuyla ilgili birçok kiralama usulleriyle 5 bine yakın sondaj çalışmasını ülkemizde yaptık. Tabi bunlardan istenilen, beklenen neticeleri elde edemedik. Denizlerde yaptığımız sismik araştırmalarda da genellikle hep kiralama metoduyla bu araştırmaları yaptık. Artık Türkiye bunu aşmalıdır dedik. Ama bugüne kadar tabi ne yazık ki böyle bir sismik araştırma gemisini alacak güce bile ülkemiz ulaşamamıştı. Dedik ki artık biz sismik araştırma gemimize sahip olmalıyız. Hem bunu kendi özellikle Karadeniz’de yapacağımız araştırmalar hem de Akdeniz’de yapacağımız özellikle münhasır ekonomik bölgede yapacağımız çalıştırmalarda değerlendirmeliyiz dedik."
 
İKİNCİ BİR GEMİ DAHA PLANLANIYOR
Başbakan Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Norveç’ten 130 milyon dolara alındığına işaret ederek, şöyle devam etti: 
"En ileri teknolojiye sahip, bununla donanımlı bu sismik araştırma gemimizle yoğun bir şekilde bu araştırmalarımızı yapacağız. Belli bir süre sonra bunun ikincisini de yine bu çalışmaların içerisine katacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın sadece dar kapsamlı değil, uluslararası anlamda da bu çalışmaları yapacak konuma ulaşmasını arzuluyoruz. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve bu geminin inşasında, tasarımında emeği geçen Norveç firmasının bütün elemanlarını huzurlarınızda kutluyorum, tebrik ediyorum. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin TPAO'ya farklı bir güç katacağına inanıyorum. Ülkemizin enerjide tedarik adımlarını atmasına önemli bir güç katacağına inanıyorum. Bu vesile ile Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyoruz."
Önceki ve Sonraki Haberler