1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Erdoğan: Türk Akımı ve Akkuyu NGS hız kazanacak

Erdoğan: Türk Akımı ve Akkuyu NGS hız kazanacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kuruluş çalışmalarının...

Erdoğan: Türk Akımı ve Akkuyu NGS hız kazanacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kuruluş çalışmalarının hız kazanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan’ın Rusya ziyareti sırasında iş dünyası ile bir araya geldiler, soruları cevapladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden geliştirilmesişle iki ülke ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus gazını Türkiyv ve Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı doğalgaz boru hattının canlandırılmasının söz konusu olduğunu ifade etti ve projenin bir an önce tamamlanmasını istediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki bir diğer ortak enerji projesi olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapım çalışmalarının hız kazanmasının da önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, Akkuyu NGS'nin stratejik bir yatırım olduğunun altını çizdi. 

Rusya ile buzlar eriyor

Önceki ve Sonraki Haberler