1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Türk Akımı'nı uygulamaya hazırız

Erdoğan: Türk Akımı'nı uygulamaya hazırız

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Türk Akımı projesini uygulamaya geçirmek için ivedilikle adım atmaya hazır olduğunu...

Erdoğan: Türk Akımı'nı uygulamaya hazırız

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Türk Akımı projesini uygulamaya geçirmek için ivedilikle adım atmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde Rusya'nın TASS haber ajansına verdiği demeçte, “Türk Akımı projesini uygulamaya geçirmek için ivedilikle adım atmaya hazırız” dedi.

 Erdoğan, yaşanan uçak düşürme krizinin ardından askıya alınan projenin uygulanması için herhangi bir engel olmadığını belirtti. 

TÜRKİYE GAZININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ RUSYA'DAN ALIYOR

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin doğal gaz alımının büyük bölümünü  Rusya’dan yaptığını Temmuz sonu itibariyle gaç alımının 12,5 milyar  metreküp seviyesine ulaştığını belirterek, “Bu rakamlar Türkiye’nin bölgede ne kadar önemli bir ekonomik partner olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yarın St. Petersburg'da bir araya gelecek.

Türk Akımı, Rus gazını Avrupa'ya ulaştırmada Moskova'nın sorun yaşadığı Ukrayna'yı baypass ederek Türkiye'nin rolünü artırıyor. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi, 63 milyar metreküp kapasiteli olarak planlanmıştı. Ancak daha sonra hattın kapasitesi yarı yarıya düşürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler