1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdoğan: Türkiye enerjiye yön verecek

Erdoğan: Türkiye enerjiye yön verecek

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sadece bir transit ülke olmayacağını, enerjiye yön veren ülke konumuna yükseleceğini...

Erdoğan: Türkiye enerjiye yön verecek

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sadece bir transit ülke olmayacağını, enerjiye yön veren ülke konumuna yükseleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüpraş fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, açılışını yaptığı Tüpraş fuel oil dönüşüm tesisleri benzeri yatırımlarla Türkiye'nin enerjide sadece bir transit ülke olmayacağını, enerjiye yön veren ülke konumuna yükseleceğini söyledi.

CARİ AÇIK 1 MİLYAR DOLAR AZALACAK

Tesisin İstihdama ihracata Türkiye’nin bir enerji üssüne dönüşmesine, cari açığın 1 milyar dolar gibi yüksek bir rakamda azalmasına vesile olacağını belirten Erdoğan, "Irak Türkiye petrol boru hattı ile Türkiye enerjide önemli bir noktaya geldi. BTC ile bu konu değer kazandı. Şimdi TANAP’ın devreye alınmasıyla Türkiye’nin gücüne güç katıyoruz. 44 milyar dolar tutarındaki iki nükleer santral yatırımıyla Türkiye dünyanın merkez ülkesi konumuna yükselecek. Türkiye sadece bir transit ülke olmayacak. Bugün açtığımız bu ve benzeri yatırımlarla Türkiye enerjiye yön veren ülke konumuna yükselecek." dedi.

TEK KALEMDE YAPILMIŞ EN BÜYÜK SANAYİ YATIRIMI

Tüm TÜPRAŞ mensuplarını ve Konsorsiyumun İspanyol tarafını bu büyük yatırımdan dolayı kutlayıp şükranlarını sunduğunu belirten Erdoğan, "İlave alt yapı projeleri dahil 3 milyar dolar tutarında bir hacme ulaşan ki, bunu özelleştirme sonrası yatırımlarla beraber yaklaşık 10 milyar dolar gibi bir yatırım olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye’de şu ana kadar tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımımızı hizmete alıyoruz. Türkiye’ye bu büyük sanayi tesisini kazandırdıkları için TÜPRAŞ’a gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler