1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Erdoğan`dan Çek`lerle nükleerde ortak adım sinyali

Erdoğan`dan Çek`lerle nükleerde ortak adım sinyali

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çek Cumhuriyeti'yle nükleer enerji konusunda müşterek adımlar atabiliriz" dedi.Çek Cumhuriyetini ziyaret...

Erdoğan`dan Çek`lerle nükleerde ortak adım sinyali

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çek Cumhuriyeti'yle nükleer enerji konusunda müşterek adımlar atabiliriz" dedi.

Çek Cumhuriyetini ziyaret eden Erdoğan, Türk-Çek İş Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, küresel krizin Türkiye'yi ve Çek Cumhuriyeti'ni ciddi manada etkilemediğini belirtti. Türkiye'nin 1959'dan bu yana Avrupa Birliği'ne üye olma mücadelesi verdiğini ancak AB'nin Türkiye'nin Avrupa'ya güç ve vizyon katacak bir ülke olduğunu göremediğini söyledi.

AB'NİN BİZE İHTİYACI VAR

Türkiye'nin önüne çıkarılan engellerin makul ve mantıklı olmadığını, adaletle ve vicdanla asla izah edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Bugün artık Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne değil, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye ihtiyacı var" diye konuştu. Erdoğan, Avrupa'nın güçlü bir küresel siyasi ve ekonomik aktör olmak istiyorsa Türkiye'den istifade etmesi gerektiğinin altını çizdi.

TİCARETİMİZİ ARTIRALIM

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki 2.5 milyar dolarlık ticaret hacminin çok yetersiz olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi bir hedef koyduk. İnşallah, diyoruz ki 2015'te biz 5 milyar doları yakalayalım" dedi. Erdoğan, iki ülke yöneticilerinin, işadamlarıyla birlikte yaptıkları karşılıklı ziyaretlerin artmasını istediklerini anlattı.

YATIRIM YAP, TC VATANDAŞI OL

Türkiye'nin yatırım yapacak Çek yatırımcılara kapıyı her an açmaya hazır olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hatta bir müjde veriyorum. Türkiye'de yatırım yapacak Çek işadamına vatandaşlık vermeye de hazırız" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: Avrupa'nın yükselen yıldızları olan Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'nin her alanda çok daha fazla işbirliği yapması için biz üzerimize düşeni hakkıyla yerine getireceğiz. Açtığımız yoldan inşallah işadamlarımız yürüyecek ve işbirliğimizi daha da güçlendirecekler."

NÜKLEERDE ORTAK ADIM SİNYALİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti ziyareti sırasında, bu ülkeyle enerji alanında işbirliği olanaklarını bulunduğunu da ifade etti. Erdoğan "Çek Cumhuriyeti'yle nükleer enerji konusunda müşterek adımlar atabiliriz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler