1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erdoğan'dan hidroelektrik santral açılışları

Erdoğan'dan hidroelektrik santral açılışları

DSİ’nin yapımını tamamladığı Mersin Pamukluk Barajı ve HES, Antalya Kapıçay Barajı ve HES ile Kocaeli İhsaniye Barajı düzenlenen törenle hizmete alındı.

Erdoğan'dan hidroelektrik santral açılışları

Enerji Günlüğü - Yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan aralarında, baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisi resmen hizmete alındı. 

Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) 369 Tesis Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan ve aralarında, baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisi resmen hizmete aldıklarını söyledi.

Bu tesisler içinde özellikle 3 tanesinin öne çıktığını belirten Erdoğan, bunları Mersin Pamukluk Barajı ve HES, Antalya Finike Kapıçay Barajı ve HES ve Kocaeli İhsaniye Barajı olarak sıraladı.

Erdoğan konuşmasında, “Temelden yüksekliği 135 metre olan Mersin Pamukluk Barajı'yla toplam 282 milyon metreküp su toplanacak. Projemiz, Mersin'i uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılama yanında yıllık 182 bin dekar suyla buluşturacak. Ayrıca üreteceği senelik 174 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerjiyle ekonomiye 1 milyar 920 milyon lira katkı yapıyor. Bir diğer önemli projemiz 541 milyon lira yatırım tutarına ve 5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Antalya Kapıçay Barajı'dır. Hem yıllık 5 milyon kilovatsaat elektrik üretecek hem de 18 bin 700 dekar araziyi sulayacak bu tesisin ekonomiye katkısı 350 milyon lirayı buluyor. Toplam 457 milyon liralık yatırım rakamıyla hayata geçirdiğimiz Kocaeli İhsaniye Barajımız da ilçemize yıllık 16 milyon metreküp içme suyu temin edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler