1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Erdoğan`dan TANAP Mutabakat Zaptı’na onay

Erdoğan`dan TANAP Mutabakat Zaptı’na onay

Enerji Günlüğü – Türkiye ile Azerbaycan arasında 26 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da imzalanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin...

Erdoğan`dan TANAP Mutabakat Zaptı’na onay

Enerji Günlüğü – Türkiye ile Azerbaycan arasında 26 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da imzalanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Mutabakat Zaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı sistemine ilişkin kanunları onayladığına ve kanunların yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğine dair bir açıklama yayımladı.

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Mutabakat Zaptı”nın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair Kanun ile “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile TANAP Doğal Gaz İletim Anonim Şirketi Arasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşma’nın Eki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve The Trans Anatolian GasPipeline Company B. V. Arasında Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemi Hakkında Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasına İlişkin Değişiklik”in onaylanması uygun bulunduğuna dair Kanun” bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugünden itibaren yürürlüğe giren Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütecek.

Önceki ve Sonraki Haberler