1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdoğan’dan TÜPRAŞ’a şampiyonluk plaketi

Erdoğan’dan TÜPRAŞ’a şampiyonluk plaketi

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasında yer alan TÜPRAŞ’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket verildi. Türkiye...

Erdoğan’dan TÜPRAŞ’a şampiyonluk plaketi

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasında yer alan TÜPRAŞ’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket verildi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 24. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tolantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra kabineden de geniş katılım oldu. Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya genel kurula hükümetten katılan isimler oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakanlar ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Genel Kurul sırasında başarılı ihracatçılara plaket verdi. Türkiye’nin 2016 ihracat şampiyonu Ford Otomotiv Sanayi’nin ödülünü şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. 

2016'da en fazla ihracat yapan ikinci şirket olan Tofaş'ın ödülünü Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, 3. sıradaki Oyak-Renault Otomotiv Fabrikaları'nın ödülünü Genel Müdür Tunç Başeğmez, 4. sıradaki Kibar Holding'in ödülünü Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kibar aldı. 

Türkiye’nin en büyük ihracatçıları listesinin beşinci sırasında enerji sektörünün devi Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) yer alırken, şirketin ödülünü Koç Holding ve TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç aldı. 6. sıradaki Vestel'in ödülü Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya, 7. Toyota'nın ödülü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi Hiroshi Kato'ya, 8. Arçelik AŞ'nin ödülü Arçelik AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Koç'a, 9. Bosch'un ödülü Bosch Hükümet ve Dış İlişkiler Direktörü Yasin Akdere'ye, 10. TGS Dış Ticaret'in ödülü TGS Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tanrıverdi'ye takdim edildi. 

İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde bu yıl ilk kez Atılım Ödülü de sahibini buldu. İlk bin sıralamasında 513’üncülükten 90’ıncılığa yükselen Tosçelik Profil ve Saç AŞ’nin Atılım Ödülü Tosçelik Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler