1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ereğli Amelebirliği Sandığı yatırım oranı %20’ye düşürüldü

Ereğli Amelebirliği Sandığı yatırım oranı %20’ye düşürüldü

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın yatırım oranı, %25’ten, %20’ye düşürüldü. 

Ereğli Amelebirliği Sandığı yatırım oranı %20’ye düşürüldü

Enerji Günlüğü - Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’nın yatırım oranı, %25’ten, %20’ye düşürüldü. 

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. 

Değişikliğe göre Sandık Fonu’ndan fabrika yapmak, ortaklıklara girmek, işyerleri, eğitim, sağlık, sosyal tesisler ve huzur evleri açmak, işletmek, gayrimenkul almak, satmak ve kiralamak, turizm amaçlı tesisler almak, yapmak kiralamak ve işletmek, hisse senedi almak gibi işler için yatırım amaçlı kullanılabilecek paranın oranı %25’ten %20’ye düşürüldü.

Öte yandan, Sandık Fonu’ndan üyelere ikraz olarak dağıtılabilecek oran %25’ten %30’a çıkarıldı. 

Sandık Başkanı’na daha önce Bakanlık genel müdürlerine ödenen tutar kadar ödenen aylık ücret ve ödenekler de “Bakanlık müstakil daire başkanına ödenen tutar kadar” şeklinde değiştirildi. Ayrıca Sandık Başkanı’na bu tutar ile Yönetim Kurulu huzur hakkı dışında ikramiye veya benzeri herhangi bir ödeme yapılamayacak. 

Toplantılara iştirak eden Merkez Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, bu görevleri nedeniyle ödenecek huzur hakkı da; Bakanlık ilgili kuruluşları yönetim kurulu üyelerine ödenen miktarla sınırlandırıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler