1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ereğli Amelebirliği Yardım Sandığı emeklilik göstergesi 2’ye çıktı

Ereğli Amelebirliği Yardım Sandığı emeklilik göstergesi 2’ye çıktı

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Yardımlaşma Sandığı üyelerinin Son Yardım Göstergesi 1,25’ten 2’ye yükseltildi.

Ereğli Amelebirliği Yardım Sandığı emeklilik göstergesi 2’ye çıktı

Enerji Günlüğü - Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı üyelerinin Son Yardım Göstergesi 1,25’ten 2’ye yükseltildi.

Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle Sandık üyelerinin Son Yardım Göstergesi 1,25’ten 2’ye yükseltildi. Yönetimin seçilme yöntemleri ile seçim bölgelerine ilişkin bazı değişiklikler de getirildi. 

Değişiklik uyarınca bundan böyle Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) görev alan Şube Yönetim Kurulu (ŞYK) Üyeleri de Danışma Kurulunda görev alabilecekler. 

Ayrıca, eskiden olduğun gibi işçi temsilcisi adayları arasında yapılacak seçimle kendi seçim bölgesinde en fazla oyu alan birer kişi olmak üzere 5 işçi temsilcisi,  10 kişilik MYK’da yer alacak. Ancak seçim bölgelerini artık MYK belirlemeyecek. 

ŞUBE YÖNETİM KURULLARI ÜYE SAYISI

Yeni düzenlemeyle ŞYK’larda görev alacakların sayısı da yeniden belirlendi. Buna göre Amasra, Armutçuk ve Kozlu ŞYK’ları 3’er kişiden; Karadon ve Üzülmez ŞYK’ları ise 4’er kişiden oluşacak. Yönetim Kurullarında kimlerin görev alacağı ise aşağıdaki gibi belirlendi. 

Amasra Şubesi Yönetim Kurulunda bir işçi temsilcisi, bir işveren temsilcisi, Amasra Şubesinden MYK’ya seçilen işçi temsilcisi olmak üzere 3 kişi görev alacak. 

Armutçuk Şubesi Yönetim Kurulunda da bir işçi temsilcisi, bir işveren temsilcisi, Armutçuk Şubesinden MYK’ya seçilen işçi temsilcisi olmak üzere 3 kişi görev alacak.

Kozlu Şubesi Yönetim Kurulunda da bir işçi temsilcisi, bir işveren temsilcisi ve Kozlu Şubesinden MYK’ya seçilen işçi temsilcisi olmak üzere toplam 3 kişi bulunacak. 

Karadon Şubesi Yönetim Kurulunda ise Gelik ve Kilimli Seçim Merkezlerinde Şube Yönetim Kurulu işçi temsilcileri arasında yapılan seçimler sonucu en yüksek oyu alan birer işçi temsilcisi, bir işveren temsilcisi, Karadon Şubesinden MYK’ya seçilen işçi temsilcisi olmak üzere toplam 4 kişi yer alacak.

Üzülmez Şubesi Yönetim Kurulunda da Merkez ve Üzülmez Seçim Merkezlerinde Şube Yönetim Kurulu işçi temsilcileri arasında yapılan seçimler sonucu en yüksek oyu alan birer işçi temsilcisi, bir işveren temsilcisi, Üzülmez Şubesinden MYK’ya seçilen işçi temsilcisi olmak üzere toplam 4 kişi görev yapacak. 

Merkez Yönetim Kurulunda görev alacak işçilerin seçimi de Şube Yönetim Kurulunda görev alacak işçilerin seçimi gibi 4 yılda bir Mayıs ayında yapılacak.

MERKEZ SEÇİM KURULU İŞÇİ ÜYELERİN SEÇİMİ İÇİN TOPLANACAK

Değişiklik uyarınca, daha önce sadece şube yönetim kurullarında görev alacak işçi üyelerin seçimini yapmak üzere toplanan Merkez Seçim Kurulu; bundan böyle Sandık MYK ve ŞYK’larda görev alacak işçi üyelerin seçimini yapmak üzere toplanacak. 

Merkez Seçim Kurulu seçim günü görev yapmak üzere seçim merkezinde oluşturduğu sandık kurullarını; bundan böyle her seçim bölgesinde de oluşturacak. 

MYK VE ŞYK İŞÇİ TEMSİLCİSİ SEÇİMİ İÇİN AYRI SANDIKLAR KURULACAK

Her seçim bölgesinde ve seçim merkezinde MYK işçi temsilcisi ve ŞYK işçi temsilcisini seçmek için ayrı sandıklar kurulacak. Sandık üyesi işçiler çalıştıkları işyerinin, isteğe bağlı üyeler en son çalıştıkları işyerinin bağlı bulunduğu seçim bölgesinde veya seçim merkezinde kurulan seçim sandıklarında MYK işçi temsilcisi üye seçimi ve ŞYK işçi temsilcisi üye seçimi için ayrı ayrı oy kullanacaklar. 

Aday olacak işçi üyeler aynı anda MYK işçi temsilcisi adayı ve ŞYK işçi temsilcisi adayı olamayacaklar. 

MYK işçi temsilcisi adayları arasında en çok oyu alan kişi ilgili şubenin MYK işçi temsilcisi seçilmiş sayılacak. Diğer adaylar sıralamaya uygun yedek olarak tespit edilecek. 

Seçim bölgelerinde veya seçim bölgelerine bağlı seçim merkezlerindeki seçimlerde ŞYK işçi temsilcisi seçilen kişiler ilgili şubenin de ŞYK işçi temsilcisi seçilmiş sayılacaklar. Diğer adaylar ise yine sıralamaya uygun yedekler olarak tespit edilecek.

SON YARDIM GÖSTERGESİ 2’YE YÜKSELTİLDİ

Yönetmelikteki Yardım Göstergeleri Tablosunda yer alan Son Yardım Göstergesi de 1,25’ten 2’ye yükseltildi.

Önceki ve Sonraki Haberler