1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eren Enerji 3. termik santralini Çinlilerle kuracak

Eren Enerji 3. termik santralini Çinlilerle kuracak

Enerji Günlüğü - Eren Enerji – Harbin Electric International şirketleri arasında 2 X 660 Mw’lık "Zetes III Santrali" projesinin anlaşması imzalandı....

Eren Enerji 3. termik santralini Çinlilerle kuracak

Enerji Günlüğü - Eren Enerji – Harbin Electric International şirketleri arasında 2 X 660 Mw’lık "Zetes III Santrali" projesinin anlaşması imzalandı. İki firma arasında 1 yılı aşkın süredir görüşmeleri süren 2 X 660 MW’lık ZETES III Projesi, Çin’in Harbin şehrinde imzalanan anlaşma ile sonuçlandı. Eren Enerji’nin 3. Termik santral projesi olan bu proje Zonguldak’ın Muslu bölgesinde kurulacak. Projenin yatırım maliyetinin toplamda 1,2 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Proje, enerji alanında son yıllarda imzalanmış en büyük proje olarak öne çıkıyor.

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin Zonguldak Çatalağzı ilçesinde bulunan 3 üniteli termik santrali toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip. Temmuz 2010’dan bugüne, faaliyette olan 160 MW’lık dolaşımlı akışkan yataklı ilk ünitenin ardından, 2 X 600 MW kapasiteli ikinci ve üçüncü ünite de faaliyete geçirilerek enerji üretimine başlamıştı. 2 X 600 MW kapasiteli iki ünite Türkiye’de kurulmuş olan ilk süperkritik santraller olma özellikleriyle ülkenin en verimli termik santrallerinin başında geliyor. Eren Enerji toplamda 1390 MW'lık kapasitesi ile Türkiye elektrik ihtiyacının yüzde 5’ini karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler