1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Eren Termik 3 kapasite arttıracak

Eren Termik 3 kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Eren Enerji, Zonguldak'ta yapmayı planladığı 2x660 MW'lık ZETES III projesinin kapasitesini 80 MW arttıracak.Eren Enerji Elektrik Üretim...

Eren Termik 3 kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Eren Enerji, Zonguldak'ta yapmayı planladığı 2x660 MW'lık ZETES III projesinin kapasitesini 80 MW arttıracak.

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Zonguldak İli, Kilimli İlçesi, Çatalağzı Beldesi'ndefaaliyette bulunan ZETES I ve ZETES II santrallerinin yanında Muslu Beldesi sınırları içerisindeki 296.551 m2’lik bir alanda kurmayı planladığı3. termik santral (Zonguldak Eren Termik Santrali III-Zonguldak Termik Santralı III) projesinde teknoloji değişikliği ve kapasite artışı yapmayı planlıyor.

71.543.203, 372 TL bedelli revize proje ile “ÇED Olumlu” Kararı verilmiş olan projede kapasite 80 MW arttırılarak 2x700 MW'e çıkarılacak. Böylece daha önceki kapasitede 3.550 MWt olarak belirlenen yakıt ısıl güç değeri 195 MWt azalarak 3.355 MWt’e düşecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Zonguldak Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler